Werking

Tinkerbel biedt kwalitatieve opvang aan baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar.

Onze troeven:

Al onze kinderbegeleidsters zijn geschoold, ervaren en bijkomend intern opgeleid. Bovendien hebben we een pedagoge, gespecialiseerd in pedagogie van het jonge kind, in ons midden die zich dagdagelijks inzet voor alles wat met de opvoeding van je kindje te maken heeft.

Sinds 2016 zijn wij gestart met ZiKo-Vo: dit is een instrument dat de kinderbegeleiders meerdere malen per jaar individueel per kind invullen om zo de opvang optimaal af te stemmen op de ontwikkelingsnoden van jullie kind.

We vinden het erg belangrijk om de baby’s een zeer individuele begeleiding te geven waarin we volledig het ritme van het kind volgen wat eten en slapen betreft.

Wij werken samen met Belgomeals, zij leveren onze maaltijden. Hierdoor hebben wij een zeer uitgebereid en vers menu, een wekelijkse variatie aan groenten, vis en vlees. De menu's kunnen perfect aangepast worden aan individuele noden zoals allergieën, hallal, vegetarisch...

Er wordt dagelijks vers fruit voorzien voor klein en groot. Zoete dranken en tussendoortjes beperken we tot een minimum. Kindjes kunnen onbeperkt en op elk moment van de dag water drinken.

Communicatie met ouders:

Vinden we erg belangrijk!

Onze kinderdagverblijven werken met voorgedrukte heen-en-weer boekjes die we zelf ter beschikking stellen. uiteraard maken wij ook graag tijd vrij voor een individuele babbel, bijvoorbeeld wanneer U Uw kindje komt brengen of ophalen.

Ouderparticipatie vinden wij ook heel belangrijk, wij proberen de ouders zo veel mogelijk te betrekken bij de opvang van hun kindjes. Jaarlijks organiseren wij een info-moment/ontmoetingsmoment, ouders mogen komen voorlezen in het kinderdagverblijf tijdens de boekenweek, individuele contactmomentjes tussen ouders en begeleiders zijn steeds mogelijk,..